Anima Sound System

tasko_koncert_rendezveny_elerhetoseg_anima_sound_system

Rendelhető műsorok:

80 perces élő koncert
Anima Sound System koncert 20 év slágereivel

120-150 perces dj szett
Anima Sound System dj szett – A zenekar két vezető producere (Prieger Zsolt és Németh Gergely) különböző stílusokban két-két és fél órás szettet játszik

90 perces élő koncert vendég fellépőkkel

90 perces akusztikus koncert

Az Anima Sound System, mint az első hazai elektronikus tánczenekar, számos díj, így az Arany Zsiráf, a Fonogram és VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díj  kitüntetettje, immár 20 éve táncoltatja a közönséget. Az Európa majd minden fővárosában fellépő formáció legújabb, 2014-es klipjét, amely a Crossroads című dalhoz készült, pl. Londonban forgatta. Az Anima talán legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni, ugyanakkor koncerten meg tudott maradni szórakoztató, sok generációnak szóló popzenekarnak. A zenekart 1993-ban Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely alapította Szombathelyen, és e szerzőhármas felállása, közös munkája 21 éve, 10 lemez óta a mai napig változatlan. Priegerék állandóan változó stílusú produkciójának különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és pop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar népzene, rengeteg rádiós- és klipsláger, mint a ’68 vagy a Csinálj gyereket.

Legújabb, 2014-es koncertműsorukon az elmúlt 2 évtized nagy slágerei szerepelnek, illetve vadonatúj lemezük, a Gravity and Grace máris rádióban sokat játszott dalai, úgyhogy ilyen erős élőben még sosem volt a zenekar.

Az évek során olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a Dee-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone. Számos hazai és külföldi zenészre, dj-re voltak nagy hatással, illetve saját zenekarukon kívül számos zenei munka producerei voltak, legyen az rock-zene, jazz, hip-hop vagy techno. A zenekarban 2 évtized alatt sok, azóta más stílusukban is bizonyító énekes megfordult, a mai frontleány pedig nem más, mint Prieger Fanni, aki 12 éve, még kisgyerekként énekelte el az Anima klipslágerét, a Tekerd! című dalt.