Budapest Ragtime Band

bpragtime

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása.

A Budapest Ragtime Band évente kb. 150 meghívásnak tesz eleget. Felléptek már a Berlini Filharmónia nagytermében, több alkalommal turnéztak Angliában, két ízben vendégszerepeltek a Kanári-szigeteken, ötször jártak az Amerikai Egyesült Államokban, több német, svájci, lengyel, olasz fesztiválon játszottak, s külföldi jazz klubokban is gyakran megfordulnak. Olyan nagyságokkal adhattak koncertet, mint Dave Brubeck, Chris Barber, Clark Terry, John Scofield, Johhny Griffin. Külföldön – ahogy az említett adatok mutatják – eddig is jelentős sikereket értek el. A zenekart magas színvonalú hangszertudása, önfeledt előadásmódja és színpadi show-val fűszerezett koncertprogramja emelte Európa és a világ ismert és elismert, tradicionális jazzt játszó együttesei közé, Magyarországon pedig az utóbbi években váltak igazán népszerűvé, s rangos fesztiválok, rendezvények résztvevőivé.

Az együttes fő produkciója a tradicionális jazz és ragtime-ok által keretbe zárt színes, változatos szórakoztató program, de az említettek mellett a repertoár tartalmaz virtuóz hangszerszólókat, klasszikus zenei átiratokat, ismert dallamok és operák humoros átdolgozásait, valamint jazz és dixieland slágereket.  Az elmúlt időszakban népzenei és világzenei hangszereléseket is játszik a zenekar, amelyek színesítik a repertoárt.

A Budapest Ragtime Band hét  hangszeres muzsikusát esetenként egy énekesnő egészíti ki, az optimális színpadi feltételekről pedig egy fő technikai személyzet gondoskodik. A zenekarnak elérhető a gyerekeknek szóló műsora is.

 

Rendelhető műsorok:

90 – 120 perces élő koncert

40 – 50 perces koncert gyermekeknek

4 x 45 perc élő zenei blokk

Ismeretterjesztő műsor fiataloknak