Children of Distance

Children_of_Distance_-koncert_foto

A Children of Distance 2006 június 2-án alakult. 3 srác az interneten elhatározta, hogy létrehozzák az ország, de lehet, hogy a világ első olyan együttesét, akiknek a tagjai egymástól távol élnek. A csapat tagjai Sub Bass Monster akkor még élő és működő internetes oldalának fórumán „találkoztak” és pusztán egymás szövegét látták, egymást nem. Mégis belevágtak, és már ez év októberében kiadták első, Egyedül a világ közepén című albumukat, amin húsz dal szerepelt. Kecskeméten rögzítették Fankadelinél, és két érdekessége van: 2 nap alatt lett felvéve az album összes dala, és, hogy saját bevallásuk szerint is borzasztóan sikerült. De még erről az albumról is több dal átlépte YouTube-on a fél millió kattintást, amin maguk a srácok lepődtek meg a legjobban. Arra azért jó volt ez az album, hogy úgy döntsenek, megpróbálják komolyabban, nem internetről lopott, hanem külföldi producerektől vásárolt zenékre a folytatásban. A 2007-ben megjelent Csapó Kettő már egy összeszedettebb album lett, amiről a legsikeresebb dal az Emlékezz Rám volt. Az országban akkor még nem dübörgött annyira az internet és az elsők között volt ez a dal, ami átlépte a bűvös egymilliós álomhatárt úgy, hogy magát a dalt nem is a srácok töltötték fel. A következő lemeznél már kiadóhoz kerültek, s az ő gondozásukban jelent meg a 333 km. Ezt követően volt még egy nagylemez, Negyedik felvonás címmel és két kislemez is. (Másképp, mégis ugyanúgy EP, Pillagó EP)

2013-ban úgy döntöttek, hogy szeretnének tovább lépni, és az előre haladást a zenekaros felállású produkcióban látták. A Zenekar tagjai: Ács Róbert (Carp-E), Somogyi Péter (Horus), Nyári Roland (Shady), Ladányi Patrícia, Patty (Ének) Kovács Adrián (Zongora), Csupor Bálint (Basszusgitár), Kindlinger Balázs (Gitár, ének), Tuboly Roland (Dob)

Az országban jelenleg a zenekarok között, a Children of Distance rendelkezik a legnépesebb Facebook táborral, a YouTube-on pedig több mint 100 milliós kattintással büszkélkedhet.

Fontosabb díjak a csapat életében:

VIVA Comet:
-Az év legjobb együttese 2011
-Az év legjobb együttese 2012-Az év legjobb együttese 2013
-Az év legjobb együttese 2014
-#SUPERFAN Díj 2014

Bravo OTTO:
-Az év együttese 2012
-Az év együttese 2013

Transilvanian Music Awards (Erdély):
-Az év magyar együttese 2012
-Az év magyar slágere: Children of Distance – Sajnálom 2013

 

Rendelhető műsorok:

30 perces fél-playback műsor

70 perces élő koncert