Dolly

Dolly

Négyéves korában kezdett énekelni, majd zongorázni, 19 évesen a Hungária együttes kislemezén énekelt az Eltakarod a napot c. dalban.

 1980-ban csatlakozott a Hungáriához. 1983-ban megszületett a Dolly Roll: Dolly, Flipper ÖcsiNovai GáborKékes ZoltánFekete Gyula és Zsoldos Gábor. A legendás csapattal nagy sikereket értek el, felléptek Ausztriában, Németországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Olaszországban, Ukrajnában, Jugoszláviában és Csehországban.

1992-től Novai Gábor kiválása után Dolly lett a zenekar zeneszerzője és szövegírója, 2000 őszén jelent meg első önálló albuma.

Dolly a magyar könnyűzene egyik legelismertebb énekesnője, Magyarország rock ‘n roll, rockabilly királynője, ő az egyedüli olyan magyar énekesnő, aki együttesével közel 100 ezer fizetőnéző előtt koncerezett az ország legnagyobb stadionjában 1995-ben, amikor egyetlen koncertre állt össze a Hungária legendás csapata. 2009-ben Siófokon megkapták az ICON címet is az Icon, a MTV és a Coca-Cola rendezvényén. Ezt a bravúrt 23 éve nem tudta túlszárnyalni senki.

Életéről könyv jelent meg, címe stílusosan: Dollywood Story, melynek társszerzője Dolly mellett Zoltán János volt.

Dolly munkássága a világ sok országába eljutott, a világhírű Wanda Jackson közös lemezt is készített vele. A nagy formátumú énekesnő vérpezsdítő dalaival és ízlésformáló műsoraival a magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen klasszikusa.


RENDELHETŐ MŰSOR:

Dolly 40 perces szóló fellépés