Rácz Gergő

Rendelhető műsorok:
30  perces fél-playback előadás
60 – 70 perces akusztikus koncert 2 zenésszel
90 perces nagy koncert

racz

Rácz Gergő kétszeres Fonogram-díjas és többszörös aranylemezes énekes-zeneszerző-producer, Magyarország egyik legelismertebb művésze, aki egyedülálló módon már háromszor képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. 1997 és 2001 között a V.I.P. együttes tagjaként, azóta pedig önálló előadóként halmozza a sikereket évről évre. Rácz Gergő a Sztárban sztár 3. szériájának szereplője.

A rendelhető műsorváltozatok leírásai:

30-40 perces fél-playback műsor (igény esetén gitáros blokkal): Rácz Gergő szólókarrierének első állomása a Bennünk a világ című dal volt, amely megjelenésének évében a legjátszottabb hazai rádiós felvétel lett, és azóta is nap mint nap hallható. A Dal 2013’ döntőseként a Csak állj mellém! című szerzeményét adta elő, amely szintén a mai napig a rádiók kedvence. Az utóbbi években rengeteg sláger került ki a kezei közül. Rakonczai Viktorral való közös munkája során olyan dalokat komponáltak, mint például Vastag Csaba – Vastag Tamás: Őrizd az álmod!, Oláh Gergő: Törj ki a csendből!, vagy Wolf Kati: Szerelem, miért múlsz? című száma. Repertoárja ezekre a mindenki által ismert, saját szerzeményekre épül, így a közönség minden alkalommal végigénekli koncertjeit.

60-70 perces akusztikus koncert (igény esetén vendéggel): Gergő 15 évesen érte el első nagy hangszeres sikerét, amikor megnyerte a Váci Országos Gitárversenyt. Szorgalma és kitartása ezután is kitartott, így pár évvel később felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus gitár szakára. Bár az évek során több hangszeren is megtanult játszani, kedvence mai napig a gitár maradt, így akusztikus koncertjein az éneklést és a gitározást ötvözi, és két zenésztársával együtt fantasztikus atmoszférát teremtenek minden alkalommal. Az alapvetően saját szerzeményekből álló, de külföldi dalokkal is megspékelt műsor alatt Gergő bensőségesebb oldalát ismerheti meg a közönség. A koncert vendégművésszel is rendelhető. Gergő rengeteg dalt írt már Magyarország legnépszerűbb előadóinak, például Wolf Katinak vagy Kocsis Tibornak, így a közös dalok még színesebbé tehetik az előadást.

90 perces nagy koncert (igény esetén vendéggel): Gergő már a V.I.P. tagjaként rengeteg nagy koncertet adott, így igencsak fiatalon megtanulta, hogyan kell szórakoztatni a közönséget egy egész estén át. Első szólólemezének bemutatója a Thália Színházban volt, és a Madách Színházban is koncertezett már. Rendszeresen hívják meg az ország különböző részeire: 2013-ban például a pécsi Kodály Központban került megrendezésre Rakonczai Viktorral közös szerzői estjük, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével, ahol a közösen írt dalaikat szimfonikus kísérettel adták elő ők, és azok az énekesek, akiknek a slágerek eredetileg készültek. Mivel Gergő rengeteg dalt írt már a legnépszerűbb magyar előadóknak, ezért nagykoncertjein csak ismert számok hangzanak el, ami biztosítja a közönség jókedvét. A műsor vendégművésszel is rendelhető, ami még színesebbé teheti az előadást.