VARGA FERI ÉS BALÁSSY BETTY

Varga_Feri_es_Balassy_Betty_1000x

Balássy Betty zenei karrierje 2000-ben indult be, amikor egy Nemzetközi Jazz Énekversenyen I. helyezést ért el. Ez után az eredmény után több saját zenekarral és más zenekarok vendégénekesnőjeként (Sapce Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners, Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra, Budapest Big Band) koncertezett országszerte. 2001-ben felvették a Kőbányai Zenei Stúdió Jazz szakára, ahol tanára Berki Tamás volt. 2002-ben Betty-t felkérték a Harkányi Jazz Ének tanárának, amely nagyon megszerette Betty-vel a tanítást, és azóta magántanítással is foglalkozik. Ugyanebben az évben rendezte meg a Magyar Rádió a Garay Attila Nemzetközi Ének Versenyt, ahol III. helyezést ért el, és abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy együtt énekelhetett a világhírű Al Jarreau-val. 2003-ban több ismert, népszerű előadó és zenekar lemezén énekelt.(Szekeres Adrienn, Zséda, Hevesi Tamás, TNT, Fiesta, Hauber-Spigiboy-Fresh) 2004-ben felkérték a Megasztár I. tehetségkutató vokál szekciójának vezetőjének, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár III. résszel. Ez a tehetségkutató segítette elő, hogy Betty-t az egész ország megismerje. A Megasztár alatt ismerkedett meg későbbi férjével, Varga Ferenccel.

Varga Feri a Megasztár 3. szériájának 2. helyezettje, 2006-ban az „Év Férfi Hangja”. “Civilben” két gyermeke édesapja, akik még a művész első házasságában születtek. 1978-1986 között a Sátoraljaújhelyi Zenei Általános Iskola diákja volt. Ott kezdett el először gitáron játszani, majd később váltott és Szatmári György tanította trombitán játszani, később ő lett az Úttörő Zenekar első trombitása. Gimnáziumi éveiben kezdett el énekelni. Ott figyeltek fel tehetségére így nem csoda, hogy később az iskola énekkarának oszlopos tagjává vált. Később egy új hangszer, a dobok használatát sajátította el, Orlizky György segítségével. Így ismerkedett meg a funky, a jazz, a soul, a blues és a rock zene alapjaival is.

Első zenekara, a Különjárat nem volt hosszú életű, de a feloszlás után Ferenc több zenekar tagja is volt, többek között: Essex, Ramses, Midnight Blue, és a leghosszabb ideig (11 évig) a Hangár nevű zenekarban. 2005-ben jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár 3-ba, ahol hamar a közönség egyik kedvenc énekese lett. Ő lett a Megasztár második helyezettje, és a legtovább versenyben maradt férfi előadó, ezáltal elnyerte a 2006 Legjobb Férfi Hangja címet. A Megasztár nemcsak a népszerűséget adta meg Ferinek, hanem magánéleti partnerét és élete első énektanárát is megtalálta Balássy Betty személyében. Az énekesnő vokálozott az élő adások során a döntősök produkciói alatt. 2008-ban jelent meg első szóló videoklipje, amely a Fuss című dalból készült. A dal videoklipjében Gregor Bernadett színésznő is szerepet kapott.

Rendelhető műsorok:30 perces fél-playback pop műsor

40-50 perces fél-playback gyerekműsor

30 perces jazz műsor

40 – 80 perces jazz koncert

90 perces pop koncert